Van slechts drie dames in een gymzaaltje tot ‘Biggest Boxing Community’

03-09-2018

Van slechts drie dames in een gymzaaltje tot ‘Biggest Boxing Community’

Een jaar of drie geleden is Pink Boxing ontstaan vanuit de vraag van een aantal dames die wel eens wilde boksen, maar niet ‘echt’ boksen. Puur het middel boksen gebruiken om lekker fit te worden. Hier konden Rudy en Bart, de founders van Pink Boxing wel iets mee. Begonnen in een gymzaaltje in Oud-Beijerland en Tiel met vanaf het begin slechts 3, tot uiteindelijk 24 dames per les zijn ze begonnen. Op dat moment waren Rudy en Bart nog werkzaam bij defensie binnen de elite-eenheid van de Luchtmobiele Brigade.

Adidas vond het reuze interessant want op deze manier kon de 98% van de dames die normaal niet zou gaan boksen, wél boksen. Al snel zijn we partners geworden en hadden andere sportcentra ook interesse in Pink Boxing. Toen we ongeveer 8 andere locaties hadden waar ook Pink Boxing werd gedraaid hebben Rudy en Bart hun baan binnen defensie opgezegd.

De Boxing Company in Oud-Beijerland volgde, een super gezellige club en tevens de showroom voor Pink Boxing. Op dit moment is Pink Boxing uitgegroeid tot meer dan 50 locaties door Nederland, België en Portugal. Pink Boxing is hiermee een grote community geworden, dit is ook op social media niet onopgemerkt gebleven.

Zou jij het leuk vinden om Pink Boxing te gaan doen maar is er nog geen locatie bij jou in de buurt?
Laat het ons weten via info@pinkboxing.nl.

Deel dit met vrienden:

Meer blogs

Bekijk

Fit met Eiwit!

Bekijk

Gezonde en ongezonde vetten

Bekijk

Koolhydraten, hoe zit dat nu precies?

Bekijk

Health Center Bodyworkx: “Door Pink Boxing & Cross Boxing trekken we veel nieuwe leden aan”

Bekijk

The Boxing Academy: “Door Pink Boxing & Cross Boxing is onze club sterk gegroeid”

Bekijk

PROUD TO BE PINK – Het verhaal van een Pink Boxing lady!

Bekijk

‘De grootste spier zit in je hoofd’