Van sit-ups krijg je geen six-pack!

20-11-2017

Wil jij een six-pack, v-tje in je buik of een wasbordje? Heb dan niet de illusie dat je dat van sit-ups krijgt. Natuurlijk worden je buikspieren sterker als je die traint. Maar het hebben van sterke buikspieren heeft niets te maken met het hebben van zichtbare blokjes.

Iedereen heeft namelijk al een set blokjes. Alleen liggen deze bij de een onder een wat dikkere isolatielaag dan bij de ander. Je raadt het al. Als er minder vet op de buik zit dan zie je de blokjes beter.

“Maar verbrand ik dan niet het buikvet als ik buikspieroefeningen doe? Ik wil namelijk wel het vet op de buik kwijt maar het vet van mijn benen zit daar prima.” 

Helaas kan je niet plaatselijk het vet verbranden. Je zal er dus voor moeten zorgen dat je totale vetpercentage omlaag gaat. Dit betekent een juiste balans van training, voeding en rust. In het geval van training dien je dus het totale lichaam te trainen.

Bij Pink Boxing is het altijd een “Full body workout”. Niet alleen de buik, billen en benen worden getraind maar ook de schoudergordel.

Kortom: “Van sit-ups krijg je geen six-pack maar van Pink Boxing wel.”

Deel dit met vrienden:

Meer blogs

Bekijk

Fit met Eiwit!

Bekijk

Gezonde en ongezonde vetten

Bekijk

Koolhydraten, hoe zit dat nu precies?

Bekijk

Health Center Bodyworkx: “Door Pink Boxing & Cross Boxing trekken we veel nieuwe leden aan”

Bekijk

The Boxing Academy: “Door Pink Boxing & Cross Boxing is onze club sterk gegroeid”

Bekijk

PROUD TO BE PINK – Het verhaal van een Pink Boxing lady!

Bekijk

Van slechts drie dames in een gymzaaltje tot ‘Biggest Boxing Community’